perjantai 28. lokakuuta 2016

Lipidin ja Oikoksen ulkomaan excursio Zagrebiin 2016Viikin Lipidi ry (elintarvikeylioppilaat) ja Oikos ry (ravitsemustieteilijät ja kuluttajaekonomit) yhdistivät voimansa ja järjestivät ulkomaan ekskursion Zagrebiin, Kroatiaan 5.-10.10.16. Reissun aikana vierailtiin olutpanimossa, yliopistossa, viinitilalla sekä vaellettiin kauniissa luonnonpuistossa Plitvicessä.

Excun suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin ja vielä paremmissa merkeissä keväällä, jolloin Viikin herkkusuut eli elintarvikeylioppilaat, ravitsemustieteilijät ja kuluttajaekonomit päättivät yhdessä järjestää ruokareissun kuvankauniiseen Kroatiaan. Osallistujia matkaan saatiin yhteensä 30, joista 16 Lipidiä ja 14 Oikolaista.

Vihdoin koitti lokakuu ja jo malttamattomat matkailijat pääsivät reissuun! Ensimmäinen excumme suuntautui Zagrebačka pivovara -nimiseen olutpanimoon. Vierailu oli hyvin antoisa, ja pääsimmekin kiertelemään ja näkemään lähes koko tehtaan laboratorioista tuotantoon. Osaava oppaamme järjesti meille kierroksen jälkeen vielä oluiden maistelun, jossa pääsimme maistamaan oluita tuotannon eri vaiheissa.

Oluiden maistelu 

Vierailu Zagrebačka pivovara -olutpanimossa
Seuraavana päivänä oli yliopistovierailun aika. Yllätyimme ja ilahduimme erittäin positiivisesta vastaanotosta, jonka saimme saapuessamme. Zagrebin yliopiston biotekniikan ja elintarviketieteiden tiedekunnan eri alojen professoreita sekä paikallisen ainejärjestön opiskelijoita oli runsaasti paikalla kertomassa opiskelusta sekä yliopiston toiminnasta omista näkökulmistaan katsottuna. Vierailun lopuksi pääsimme vielä yliopiston laboratoriokierrokselle.

Yliopiston jälkeen oli hyvä päästä vastapainoksi nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta upeaan luonnonpuistoon. Matkustimmekin seuraavana päivänä tilausbussilla parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Plitviceen, jossa ihastelimme koko päivän kauniita vesiputouksia sekä vuoria.

Plitvice -luonnonpuisto


Viimeisenä kokonaisena matkapäivänämme istahdimme jälleen tilausbussin kyytiin ja hurautimme viimeiseen vierailukohteeseemme: Bolfan Vinski VRH -viinitilalle. Tämä olikin reissun huipentuma! Viinikellarikierroksen jälkeen pääsimme maistelemaan neljän ruokalajin päivällistä upeiden viinien kera – ja se jos mikä tulevia elintarvikealan ammattilaisia miellyttikin.

                                                  Excuilijat Bolfan Vinski VRH -viinitilalla

Iloisia reissumieliä toivottaen,
Lipidi ry
Elintarvikeylioppilaiden ainejärjestö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti