keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Hae hallitukseen

Miksi Lipidiin?
Jos vielä mietit, kannattaako lähteä mukaan Lipidin hallitukseen, niin älä mieti! Lue, mikä on parasta hallituspesteissä:

Paula Kahila, puheenjohtaja: Puhiksena pääset heti suunnittelemaan Lipidin vuoden 2016 toimintaa ja budjettia yhdessä taloudenhoitajan ja edeltäjienne kanssa. Kokemusta tulee nopeasti myös erilaisista yhdistyksen hallintotehtävistä ja tietysti kokousten vetämisestä.
Puheenjohtajana saat haltuusi hienon kokousvaltikan (jota muut kadehtivat), jolla johdat hallituksen kokouksia. Valtikka tuo myös vastuuta, sillä vaikka hallitus hoitaa Lipidin asioita yhdessä, on puhiksella lopullinen vastuu siitä, että hallitus toimii ja että yhteistyö Lipidin ulkopuolelle toimii.
Usein puhis on myös se, johon ainejärjestön ulkopuoliset yhteistyökumppanit ottavat yhteyttä ja heidän kanssaan viestiessäsi kehityt itsekin nopeasti sujuvaksi yhteistyöpyyntöjen lähettäjäksi, oli kyseessä sitten toinen ainejärjestö, elintarvikeyritys, kansanedustaja tai liitto.
Pari kertaa vuodessa saat päästää luovuutesi valloilleen (budjetin rajoissa) suunnittelemalla virkailijoille yllätysvirkistyksen kiitokseksi heidän uurastuksestaan.
Unelmapuhis on kuin ennustava tekstinsyöttö, hän tietää kaiken mitä Lipidin hallituksessa tapahtuu ennen kuin virkailijat itsekään tietävät mitä tekevät. Joskus autocorrectkin kuitenkin erehtyy ja näissä tilanteissa apuun tulee vpj. Yhdessä tehoduo luotsaa Lipidiä eteenpäin.

Stina Mäenpää, varapuheenjohtaja: Varapuheenjohtajana olet mukavassa välimaastossa, mitä tulee vastuuseen hallituksessa. En olisi ikinä kuvitellut varapuheenjohtajuutta näin kivaksi. Excujen järjestäminen on oikeastaan ollut kevyt nakki, sillä oikeiden ihmisten kanssa kaikki on mahdollista. Tässä pestissä on pakko lähteä ulkomaille, hui kamala! Varapuheenjohtajana pääset siis vaikuttamaan Lipidin toimintaan, toimimaan puheenjohtajan tukena, sekä suunnittelemaan matkan, joka on sinun näköisesi.

Lauri Narinen, sihteeri: Sihteerin virka opettaa sinulle monia tärkeitä taitoja. Opit kuuntelemaan, kirjoittamaan, ymmärtämään ainejärjestötoimintaa ja kantamaan vastuuta. Opit kaiken tämän vuoden aikana, etkä todellakaan huku työhön! Ja sanomattakin on selvää, että hauskaa tulee myös olemaan! Mitä siis odotat, hae jo!

Vilma Oksa, tiedotusvastaava: Tiedotusvastaavana saat mahdollisuuden toimittaa Lipidi-infon fuksinumeron. Lehden tekeminen on hauskaa ja opettavaista. Tiedotusvastaava vastaa Lipidin blogista ja se on viran toinen hieno vastuualue. Lisäksi virassa voi paukuttaa somea täyteen hyvää Lipidi-henkeä ja fiilistellä hienoja tapahtumia.

Elina Korhonen, opintovastaava: Opintovastaavana pääset osallistumaan hallituksen toimintaan ja luomaan suhteita työelämään. Organisointitaitosi myös kasvavat sekä pääset vaikuttamaan opintoasioihin kampuksella.

Juho Sellman, PR-vastaava: PR-vastaavana vastuullasi on Lipidin ja alan yritysten välinen yhteydenpito. Pääset hakemaan sponsoreita mm. haalareihin ja ETYO-lehteen. tehtävä antaa valmiuksia itsenäiseen tekemiseen. Soitellessasi mahdollisille sponsoreille, tulet oppineeksi vuorovaikutustaitoja ja saat uusia kontakteja työmaailmaan. Pääset myös järjestämään yritysvierailuita yrityksiin. Tässä parasta on se, että yritysvierailuja voit järjestää juuri niihin yrityksiin, jotka sinua itseäsi kiinnostavat! Lisäksi saat harjoitella nimikirjoitustasi allekirjoittaessasi Sikajuhlakutsuja ja kannattajajäsenkirjeitä.

Emma Kaajakari, fuksivastaava: Fuksivastaavana on huippukivaa! Keväällä saa rauhassa tutustua hallituksen ja toimia jokapaikanhöylänä. Haalareiden tilaus olikin yllättävän helppoa ja syksyä odotellessa oli huippufiilis palata yliopistoon, kun oli kaikkea tekemistä fuksien vastaanottamiseksi tiedossa. Fuksivastaavan toimi linkittyy vahvasti tuutorointiin ja tuo siihen lisätasoa. Syksy on fuksivastaava mennyt todella nopeasti ja tutustuu tosi paljon uusiin ihmisiin.

Riina Helander, ETYO-päätoimittaja: Pidätkö kirjoittamisesta tai valokuvaamisesta? Kiinnostaako toimittajan työ? ETYO:n päätoimittajana vastaat ETYO:n eli Elintarvikeylioppilaat -lehden julkaisusta. ETYO:ssa on ajankohtaisia elintarvikealan juttuja niin opiskelijoilta, tiedekunnan opettajilta kuin muiltakin alan asiantuntijoilta ja se ilmestyy kerran vuodessa (yleensä syksyisin). Päätoimittajana ja hallituslaisena pääset tutustumaan vuoden varrella moniin uusiin ihmisiin, keräät oman toimittajatiimisi, pääset perille alan ajankohtaisista tapahtumista ja saat arvokasta kokemusta asioiden järjestelystä, organisoinnista ja tietysti itse lehden tekemisestä!

Emma Davies, kv-vastaava: Lähde ilmaiselle maailmanympärysmatkalle! Lipidin kv-vastaavana pääset tutustumaan uusiin kansainvälisiin ihmisiin ja harjaannuttamaan kielitaitojasi. Vaihtareiden kanssa saa puuhailla niin paljon kun haluaa, ja hommaa on niin paljon kun jaksaa itse vain tehdä!

Biletiimi (Mia Koivistoinen, emäntä; Joonas Kauppinen, isäntä; Aurora Jauhiainen, apuemäntä; Paula Pörhönen, apuistänä): Biletiimissä pääset yhdessä muun tiimin kanssa järjestämään juuri sellaisia bileitä kuin haluat, milloin haluat. Biletiimillä on hyvin vapaat kädet ja rento meininki. Järkkäily on hauskaa ja myös hyvin opettavaista. Etukäteen mitään ei tarvitse osata eikä kokemusta olla, tekemällä oppii ja muu hallitus on myös tukena! Keittiöbileet on tunnetusti ne parhaat bileet. ;)

Tuomas Turkki, liikuntavastaava: Liikuntavastaavana saat olla jatkuvasti todella tietoinen mitä ainejärjestössäsi tapahtuu sekä pääset tutustumaan uusiin hienoihin tyyppeihin. Sinulla on täysi oma vapaus järjestää niin paljon liikunnallisia tapahtumia kuin haluat. Parasta hommassa on se, kun liikkuminen saa ihmisille hymyn kasvoille ja ihmiset ylittävät itseään lajien parissa. Tässä virassa ei varmasti ole lainkaan huonoja hetkiä!

Taloudenhoitaja Hanna Vikström ja kulttuurivastaava Loli Müller eivät valitettavasti ehtineet vastata kyselyyn. Heiltä voi varmasti kysellä lisää, mikäli kiinnostaa.

Lipidissä on monenlaisia pestejä, joista voi oppia vaikka mitä. Hae siis jo!

Vaalit järjestetään viikon päästä keskiviikkona 11.11. klo 16 Elintarviketeollisuusliiton tiloissa. Viimeistään kokouksen aikana voi asettua ehdolle, mutta kokoukseen on ilmoittauduttava huomiseen mennessä.

Terkuin,
Stina, vpj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti